maandag 22 september 2014

#101 Klustips van je klusbedrijf in Alkmaar -betegelen, deel 1


In dit blog geef ik je tips over hoe je zelf klussen in huis kunt aanpakken. Vandaag een stukje over het betegelen van een muur.

Een badkamer of toilet betegelen is beslist geen gemakkelijke klus,  maar met wat geduld en doorzettingsvermogen kom je een heel eind. Te moeilijk of geen tijd? Je kunt altijd mijn hulp inroepen. Bel voor een vrijblijvende offerte de professionele klusjesman in Alkmaar, Banks Building.

Start van de klus: Tegels kopen


De klus begint met het uitzoeken van de tegels die je wilt gebruiken. Er is een enorme keus aan tegels beschikbaar. Ieder mens en elk huis is uniek, en vraagt om een eigen stijl, die past bij je stijl van leven. Laat je inspireren door foto’s en blogs op internet, of blader door wat tijdschriften om erachter te komen welke stijl je aanspreekt.

Mooie en stijlvolle interieurs zijn er genoeg, maar wat wil je in je eigen huis hebben?  Nadenken over wat je wel en niet mooi vindt is belangrijk. Basic en naturel? Gedurfd en kleurig? Structuur of patronen?

Keuze gemaakt? Let bij het kopen van tegels op het productienummer dat staat vermeld op de verpakking. Tegels met verschillende productienummers kunnen licht van kleur verschillen.

Klus Tip: Neem bij het plaatsen van de tegels steeds een tegel uit een ander doosje. Eventuele kleine kleurverschillen vallen dan minder op.

Uitrekenen hoeveel tegels je nodig hebt


Je wilt er niet halverwege je klus achterkomen dat je te weinig tegels hebt gekocht. Vaak staat op de verpakking aangegeven hoeveel vierkante meters je ermee kunt betegelen. Als dit niet het geval is, kun je de volgende berekening aanhouden: Hoogte x lengte x 5%(snijverlies) = aantal m2 wandtegels

Hieronder staan wat richtlijnen voor de hoogte van tegels in verschillende ruimten:

·         Keuken: minimaal 120cm hoog

·         Toilet: minimaal 120cm hoog

·         Douche: minimaal 180cm hoog

·         Badkamer: minimaal 160cm hoog

Klus Tip: Als ervaren klusjesman raad ik je zeker aan om extra tegels te kopen – altijd handig als er een tegel vervangen moet worden.

Een volgende blog post gaat in op het daadwerkelijk betegelen van je badkamer, toilet of keuken.

Veel plezier met de eerste voorbereidingen – een goed begin is ’t halve werk bij een professionele klus.

Natuurlijk kan ik je als klusjesman een helpende hand bieden bij het betegelen, of bij het vervangen van tegels, of opnieuw voegen van een reeds betegelde muur. Aarzel niet en bel voor een vrijblijvende offerte met het klusbedrijf voor Alkmaar en omstreken 06 237 33 914.

Groet, Andre

Geen opmerkingen:

Een reactie posten